Ябълков пай

Дата: 21.02.2017
ТИТЛА: Чирак
Ябълков пай
 
Необходими продукти:
2-3 средно големи ябълки
4 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
канела на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълките се обелват и се режат на малки кубчета. Поръсват се с канела и се оставят за кратко.

2
Яйцата и захарта се разбиват на сняг. Към тях се добавят олиото и брашното, предварително смесено с бакпулвера. Бърка се с шпатула, до хомогенизиране.
3
Слагат се ябълките и отново се разбърква, до получаване на еднородна смес, която се изсипва в кръгла тава с диаметър от около 25 см и се пече около 30 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.
4
Готовият пай се изважда от тавата, обръща се в подходящ поднос и се поръсва с пудра захар.


Съвети:
Желателно е да се използват твърди и сочни ябълки – например сорт „Грени Смит“.

Паят се сервира охладен с чаша чай, кафе, сок или с друга напитка по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2017
Отдавна мечтая за такъв вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулия Митева се регистрира в сайта.
Ирина сготви Лазаня
Кали Сотирова се регистрира в сайта.
Asen Zhivkov се регистрира в сайта.
Дидка се регистрира в сайта.
lorreta_28 се регистрира в сайта.
Nadejda Angelova публикува рецептата Катми
Teodora Mladenova се регистрира в сайта.
Stefani Ruseva се регистрира в сайта.
Denislava Karaminkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта