Двуцветен карамелен кекс

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 15.02.2017
Двуцветен карамелен кекс
 
Необходими продукти:
за карамелената смес:
1/2 ч. ч. захар
100 мл прясно мляко
2 яйца
1 ч. ч. брашно
5 г бакпулвер

за ваниловата смес:
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
100 мл прясно мляко
1 ч. ч. брашно
5 г бакпулвер
1 ванилия

за глазурата:
1/3 ч. ч. захар
100 мл прясно мляко
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Захарта за карамелената смес се карамелизира до златисто, след което се добавя топлото прясно мляко и се бърка, докато карамелът се разтвори напълно. След като поизстине, се добавят яйцата, брашното и бакпулверът.
2
За ваниловата смес се разбиват яйцата със захарта. Добавят се млякото, брашното, бакпулверът и ванилията.
3
В намаслена и набрашнена форма за кекс се изсипва първо карамелената смес и след това ваниловата. Пече се до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Захарта за глазурата се карамелизира и се добавя затопленото прясно мляко с размитото в него брашно. Бърка се, до получаване на гладка смес и се изсипва върху изпечения кекс.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2018
Получи се страхотно, благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: