Еклери

Дата: 21.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно
120 г краве масло
4 яйца (размер L)
2 с. л. захар
1/4 ч. л. сол
за крема:
400 мл прясно мляко
300 мл животинска сметана
80 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
4 жълтъка
3 шушулки кардамон
3 с. л. царевично нишесте
1 пръчка канела
за украса:
100 г шоколадов кувертюр

Начин на приготвяне:
1
ЕклериВ тенджера се смесват 250 мл вода, солта, маслото и захарта. Оставят се на котлона, докато сместа кипне. Силата на огъня се намалява.
2
Еклери 2При непрекъснато бъркане се сипва брашното. Трябва да се получи гъста, лепкава тестена топка, която се отделя от стените на съда.
3
Еклери 3Изважда се в купа. Едно по едно се добавят яйцата, като се разбива с миксер.
4
Еклери 4Тестото се прехвърля в пош с набразден накрайник. В тава с незалепващо покритие, на разстояние един от друг, се оформят еклери с дължина 12 см.
5
Еклери 5Връхчетата, които стърчат, се заглаждат с мокри пръсти.
6
Еклери 6Еклерите се пекат за около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като фурната не се отваря. Изваждат се и се охлаждат.
7
Еклери 7Нишестето се разтваря в част от млякото, прибавят се жълтъците, разбиват се.
8
Еклери 8Останалото мляко се кипва с ваниловата захар, канелата, стрития кардамон и захарта.
9
Еклери 9Горещото мляко се налива на тънка струйка към жълтъците, като се разбива постоянно. Кремът се връща в касеролата от млякото и се готви на слаб огън, като се бърка постоянно, докато се сгъсти. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя да се охлади за около час.
10
Еклери 10Канелата се отстранява, а охладеният крем се разбива с миксер.
11
Еклери 11Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава, и се разбърква внимателно с крема.
12
Еклери 12Еклерите се разполовяват по дължина и се пълнят с крема.
13
Еклери 13С разтопения на водна баня шоколад се правят декоративни шарки.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2018
Умишлено не се заиграх с визията, защото ще влезнат в употреба за направата на еклерова торта. .. иначе вкусът и ароматът им е страхотен! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2018
Кремът е ароматен, но класическия млечен крем ми допада повече.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2017
Невероятни!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2017
Станаха супер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Andonova коментира рецептата Реване с портокали
Krasimira Andonova се регистрира в сайта.
krasidi се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта