Еклери

Красиво сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно
120 г краве масло
4 яйца (размер L)
2 с. л. захар
1/4 ч. л. сол

за крема:
400 мл прясно мляко
300 мл животинска сметана
80 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
4 жълтъка
3 шушулки кардамон
3 с. л. царевично нишесте
1 пръчка канела

за украса:
100 г шоколадов кувертюр


Начин на приготвяне:
1
Еклери
В тенджера се смесват 250 мл вода, солта, маслото и захарта. Оставят се на котлона, докато сместа кипне. Силата на огъня се намалява.
2
Еклери 2
При непрекъснато бъркане се сипва брашното. Трябва да се получи гъста, лепкава тестена топка, която се отделя от стените на съда.
3
Еклери 3
Изважда се в купа. Едно по едно се добавят яйцата, като се разбива с миксер.
4
Еклери 4
Тестото се прехвърля в пош с набразден накрайник. В тава с незалепващо покритие, на разстояние един от друг, се оформят еклери с дължина 12 см.
5
Еклери 5
Връхчетата, които стърчат, се заглаждат с мокри пръсти.
6
Еклери 6
Еклерите се пекат за около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като фурната не се отваря. Изваждат се и се охлаждат.
7
Еклери 7
Нишестето се разтваря в част от млякото, прибавят се жълтъците, разбиват се.
8
Еклери 8
Останалото мляко се кипва с ваниловата захар, канелата, стрития кардамон и захарта.
9
Еклери 9
Горещото мляко се налива на тънка струйка към жълтъците, като се разбива постоянно. Кремът се връща в касеролата от млякото и се готви на слаб огън, като се бърка постоянно, докато се сгъсти. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя да се охлади за около час.
10
Еклери 10
Канелата се отстранява, а охладеният крем се разбива с миксер.
11
Еклери 11
Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава, и се разбърква внимателно с крема.
12
Еклери 12
Еклерите се разполовяват по дължина и се пълнят с крема.
13
Еклери 13
С разтопения на водна баня шоколад се правят декоративни шарки.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2020
За първи път ги правя и ми се полупиха станаха страхотни .. благодаря за рецептата
5.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2020
Отдавна исках да се пробвам! Еклерите станаха страхотни, по крема още имам да работя...
4.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2018
Умишлено не се заиграх с визията, защото ще влезнат в употреба за направата на еклерова торта. .. иначе вкусът и ароматът им е страхотен! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2018
Кремът е ароматен, но класическия млечен крем ми допада повече.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2017
Невероятни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: