Еклери

Дата: 29.10.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно
120 г краве масло
4 яйца (размер L)
2 с. л. захар
1/4 ч. л. сол
за крема:
400 мл прясно мляко
300 мл животинска сметана
80 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
4 жълтъка
3 шушулки кардамон
3 с. л. царевично нишесте
1 пръчка канела
за украса:
100 г шоколадов кувертюр

Начин на приготвяне:
1
ЕклериВ тенджера се смесват 250 мл вода, солта, маслото и захарта. Оставят се на котлона, докато сместа кипне. Силата на огъня се намалява.
2
Еклери 2При непрекъснато бъркане се сипва брашното. Трябва да се получи гъста, лепкава тестена топка, която се отделя от стените на съда.
3
Еклери 3Изважда се в купа. Едно по едно се добавят яйцата, като се разбива с миксер.
4
Еклери 4Тестото се прехвърля в пош с набразден накрайник. В тава с незалепващо покритие, на разстояние един от друг, се оформят еклери с дължина 12 см.
5
Еклери 5Връхчетата, които стърчат, се заглаждат с мокри пръсти.
6
Еклери 6Еклерите се пекат за около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като фурната не се отваря. Изваждат се и се охлаждат.
7
Еклери 7Нишестето се разтваря в част от млякото, прибавят се жълтъците, разбиват се.
8
Еклери 8Останалото мляко се кипва с ваниловата захар, канелата, стрития кардамон и захарта.
9
Еклери 9Горещото мляко се налива на тънка струйка към жълтъците, като се разбива постоянно. Кремът се връща в касеролата от млякото и се готви на слаб огън, като се бърка постоянно, докато се сгъсти. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя да се охлади за около час.
10
Еклери 10Канелата се отстранява, а охладеният крем се разбива с миксер.
11
Еклери 11Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава, и се разбърква внимателно с крема.
12
Еклери 12Еклерите се разполовяват по дължина и се пълнят с крема.
13
Еклери 13С разтопения на водна баня шоколад се правят декоративни шарки.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2020
За първи път ги правя и ми се полупиха станаха страхотни .. благодаря за рецептата
5.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2020
Отдавна исках да се пробвам! Еклерите станаха страхотни, по крема още имам да работя...
4.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2018
Умишлено не се заиграх с визията, защото ще влезнат в употреба за направата на еклерова торта. .. иначе вкусът и ароматът им е страхотен! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2018
Кремът е ароматен, но класическия млечен крем ми допада повече.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2017
Невероятни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
Д сготви Гофрети
Семейство Койчеви се регистрира в сайта.
Стоянова се регистрира в сайта.
Спасимира Пенова се регистрира в сайта.
Мая Йорданова се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Шоколадов сладкиш
ТКалева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта