Торта „Империал“

Дата: 20.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блатовете:
220 г захар
20 г царевично нишесте
10 г бурбонска ванилова захар
5 белтъка
2 с. л. лимонов сок
за крема:
400 г краве масло (със стайна температура)
200 г пудра захар
150 г печени бадеми
10 г бурбонска ванилова захар
60 мл бренди
5 жълтъка
за украса:
100 г печени бадеми

Начин на приготвяне:
1
Торта „Империал“Белтъците се разбиват на сняг със захарта и ваниловата захар.
2
Торта „Империал“ 2Прибавят се нишестето и лимоновият сок и се разбърква внимателно.
3
Торта „Империал“ 3Сместа се разпределя в две плитки тави, с хартия за печене на дъното, като се заравнява.
4
Торта „Империал“ 4Блатовете се пекат (сушат) 2 часа и 30 минути в загрята на 120 градуса фурна, с вентилатор – трябва да са хрупкави. Охлаждат се.
5
Торта „Империал“ 5Жълтъците се разбиват на водна баня със 100 г от захарта и брендито, до получаването на гъст крем, който се оставя леко да се охлади.
6
Торта „Империал“ 6Останалата захар се разбива много добре с маслото и ваниловата захар, с помощта на миксер.
7
Торта „Империал“ 7Охладеният крем от жълтъци се налива към масления и се разбърква, до получаване на еднородна смес.
8
Торта „Империал“ 8Бадемите се смилат и се разбъркват с крема.
9
Торта „Империал“ 9Охладените блатове се разрязват на четири.
10
Торта „Империал“ 10Мажат се с крема и се подреждат един върху друг. Отстрани също се намазва с крем.
11
Торта „Империал“ 11Тортата се оставя в хладилник за 6 часа. Украсява се с накълцани бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Да, Наталия, може.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Здравейте тъкмо сложих блатовете да се пекат, но се питам дали не би могло да заменя краве масло в крема с Маскарпоне
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта