Ябълкова шарлотка

Лесен десерт от руската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г ябълки (сорт „Грени Смит“)
200 г захар
160 г брашно
6 яйца
1/8 ч. л. бакпулвер
пудра захар за поръсване
масло за намазване



Начин на приготвяне:
1
Ябълкова шарлотка
Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си.
2
Ябълкова шарлотка 2
Прибавят се брашното и бакпулверът. Разбърква се.
3
Ябълкова шарлотка 3
Ябълките се обелват, почистват се от семките, нарязват се на малки кубчета и се разбъркват с тестото.
4
Ябълкова шарлотка 4
Сместа се прехвърля в намазнена форма за кейк с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с хартия за печене.
5
Ябълкова шарлотка 5
Сладкишът се пече 1 час в загрята на 170 градуса фурна, без вентилатор.
6
Ябълкова шарлотка 6
Охлажда се, поръсва се с пудра захар и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2016
много лесно :)
7.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2016
Страхотен сладкиш! Наложи ми се да разделя продуктите на две, защото ми беше малка тавичката. но стана много леко и приятно!
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2016
Много вкусен и бърз сладкиш!
4.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Вкусен десерт, само следващият път ще овалям ябълките в брашно или галета, понеже покрай тях беше останало малко клисавко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: