Ябълково чътни

С аромат на канела, джинджифил и индийско орехче
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ябълки
2 глава лук
20 г пресен джинджифил
сокът от 1/2 лимон
1 с. л. зехтин
1 с. л. светла кафява захар
1 щипка канела
1 щипка индийско орехче
1 щипка звезден анасон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ябълково чътни

Лукът се нарязва наситно. Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета.

 


2
Ябълково чътни 2

Лукът се запържва в загретия зехтин, на средна температура, до карамелизиране.

 


3
Ябълково чътни 3

Ябълките се сваряват във вода за около 10 минути, след това се отцеждат и се намачкват с вилица.

 


4
Ябълково чътни 4

Към намачканите плодове се добавят лукът, стритият звезден анасон, настърганият джинджифил, захарта, индийското орехче, канелата, сокът от лимона и сол. Разбърква се.

 


5
Ябълково чътни 5

Чътното се поднася като гарнитура към месо, например.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: