Ягодов кейк

Дата: 20.06.2003
Източник: Бон Апети
Ягодов кейк
 
Необходими продукти:
50 г брашно
1 с. л. захар
2 с. л. балсамов оцет
1 пакетче ванилия
1 пакетче суха сметана
250 г ягоди
300 мл прясно мляко
1 с. л. какао
2 яйца
50 г захар
бадемов ликьор за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Ягодов кейкВ купа се смесват яйцата и захарта и се разбиват, докато се получи плътен крем. Прибавят се какаото и брашното и се разбива, докато яйцата ги поемат.
2
Ягодов кейк 2Тестото се изсипва в покрита с намаслена хартия за печене тава, разпределя се равномерно и се пече в предварително загрята фурна при температура 180 градуса 10-15 минути.
3
Ягодов кейк 3Ягодите се поръсват с балсамовия оцет и захарта и се оставят да се мариноват. Сметаната се залива с прясното мляко, ароматизира се с ванилията и се разбива на сняг.
4
Ягодов кейк 4След като изпечената пандишпанова платка изстине, от нея се изрязват кръгчета с помощта на метален пръстен или чаша с по-широко гърло. Намазват се с бадемов ликьор или смес от джин и няколко капки бадемова есенция.
5
Ягодов кейк 5В чаша или купичка се поставя от сметаната, върху нея се слага кръгче от платката, сипват се мариновани ягоди и се покриват със сметана. Процедурата се повтаря, накрая десертът се поръсва с трохи от шоколадови или какаови бисквити и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vania Ilinova се регистрира в сайта.
Michaela Zografova се регистрира в сайта.
Зоя Ангелова се регистрира в сайта.
Славчо Хаджийски се регистрира в сайта.
Ивелина Кадийска се регистрира в сайта.
Михаела Найденова се регистрира в сайта.
Иван се регистрира в сайта.
Мария Стоянова се регистрира в сайта.
Suzana Nikolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта