Шоколадова торта с малинов баварски крем

Десерт от съвременната американска кухня с малинов баварски крем, какаова основа и много шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. брашно
1/3 ч. ч. натурално какао
1/3 ч. ч. натурално нишесте
500 г малини
400 мл растителна сметана
20 мл малинов ликьор
1 пакетче желатин
1 ч. ч. захар
200 г шоколад
20 г масло
100 мл сметана
пресни малини и листа мента за декорция


Начин на приготвяне:
1
Шоколадова торта с малинов баварски крем
Нишестето, брашното и какаото са пресяват, смесват се и се разбъркват добре с вилица.
2
Шоколадова торта с малинов баварски крем 2
Яйцата се чупят в купа, сипва се захарта и се разбиват леко с тел. Купата се поставя в тенджера с 2-3 пръста гореща вода и яйцата се нагряват на водна баня около 1 минута, като се бъркат с тел.
3
Шоколадова торта с малинов баварски крем 3
След това купата се изважда от тенджерата и яйцата се разбиват с миксер 5-6 минути, докато утроят обема си. След това на три пъти се сипва брашнената смес, като се разбърква с шпатула.
4
Шоколадова торта с малинов баварски крем 4
Стените и дъното на кръгла форма (с диаметър 20 см) се покриват с хартия за печене. Вътре се разпределя сместа за блата и се пече 30 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. След това се оставя да се охлади добре.
5
Шоколадова торта с малинов баварски крем 5
Малините се слагат в малка тенджера, поръсват се със захар и се загряват. След като течността кипне, къкрят 5-8 минути, свалят се от огъня и се претриват през цедка. Сиропът трябва да се охлади до температура около 36 градуса.
6
Шоколадова торта с малинов баварски крем 6
Желатинът се сипва в малиновия ликьор и щом набъбне, се разтваря на водна баня, като се внимава да не кипне, за да не се пресече. След това се налива в леко изстиналия малинов сироп и се разбърква.
7
Шоколадова торта с малинов баварски крем 7
Сметаната се разбива на сняг, в нея се налива малиновият сироп с желатина и хубаво се разбърква.
8
Шоколадова торта с малинов баварски крем 8
Охладеният блат се разрязва през средата на две, така че да се получат два по-тънки блата. Върху едната половина се нанасят 3/4 от крема, отгоре се поставя другият блат.
9
Шоколадова торта с малинов баварски крем 9
Шоколадът се начупва в тенджерка, залива се с прясното мляко и се загрява, докато се разтопи. След това се изчаква да се охлади леко, добавя се маслото и се оставя да се разтопи. Блатът се покрива с готовия ганаш.
10
Шоколадова торта с малинов баварски крем 10
След като глазурата се охлади, тортата се украсява с розички от останалия малинов крем, направени с помощта на пош. Всяка розичка се украсява с малина и листо мента. Тортата трябва да стегне в хладилник за около 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: