Браунис от тиквички

За разлика от класическата рецепта на десерта, във варианта с тиквички набухвателите са задължителни
Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г тиквички
2 щипки сол
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. какао
1 1/2 ч. ч. захар
2 1/2 ч. ч. брашно
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
100 г масло
1 капсула есенция ванилия


Начин на приготвяне:
1
Браунис от тиквички
Тиквичките се настъргват и се оставят 15 минути в гевгир да се отцедят.
2
Браунис от тиквички 2
Яйцата се разбиват с олиото, маслото и захарта 3–5 минути, докато се получи кремообразна смес. Сипва се киселото мляко и се разбива около минута.
3
Браунис от тиквички 3
Брашното и какаото се пресяват и се разбъркват. Добавят се бакпулверът и содата бикарбонат и се разбърква.
4
Браунис от тиквички 4
Сухите съставки се изсипват в яйчената смес. Ароматизира се с ваниловата есенция, посолява се, прибавят се настърганите тиквички и се разбърква.
5
Браунис от тиквички 5
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна около 20 минути. Леко се охлажда, нарязва се на квадратчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: