Шоколадов хлебен пудинг

Дата: 13.06.2003
Източник: Бон Апети
Шоколадов хлебен пудинг
 
Необходими продукти:
1/2 стар хляб (тип "Добруджа")
масло за намазване на тавата
2 с. л. коняк
1 пакетче ванилия
2-3 щипки индийско орехче
1/2 ч. л. канела
50 г краве масло
500 мл сметана
4 яйца
1 ч. ч. кафява захар
100 г шоколад
сметана за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов хлебен пудингКората внимателно се изрязва и хлябът се нарязва на малки кубчета.
2
Шоколадов хлебен пудинг 2В купичка се слагат натрошеният шоколад и маслото, налива се част от сметаната и се нагрява на водна баня, докато шоколадът се разтопи.
3
Шоколадов хлебен пудинг 3Яйцата и кафявата захар се разбиват с миксер, добавят се останалата сметана, ванилията, канелата, индийското орехче и конякът и отново се разбърква. Шоколадовата и яйчената смес се смесват, прибавят се кубчетата хляб и се разбърква, докато хлябът поеме течността.
4
Шоколадов хлебен пудинг 4Получената смес се прехвърля в намаслена кексова форма и се пече на водна баня около 50 минути при температура на фурната 180 градуса. Пудингът може да се предложи горещ, но е за предпочитане да бъде охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта