Шоколадов хлебен пудинг

Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2003
Шоколадов хлебен пудинг
 
Необходими продукти:
1/2 стар хляб (тип "Добруджа")
масло за намазване на тавата
2 с. л. коняк
1 пакетче ванилия
2-3 щипки индийско орехче
1/2 ч. л. канела
50 г краве масло
500 мл сметана
4 яйца
1 ч. ч. кафява захар
100 г шоколад
сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов хлебен пудинг
Кората внимателно се изрязва и хлябът се нарязва на малки кубчета.
2
Шоколадов хлебен пудинг 2
В купичка се слагат натрошеният шоколад и маслото, налива се част от сметаната и се нагрява на водна баня, докато шоколадът се разтопи.
3
Шоколадов хлебен пудинг 3
Яйцата и кафявата захар се разбиват с миксер, добавят се останалата сметана, ванилията, канелата, индийското орехче и конякът и отново се разбърква. Шоколадовата и яйчената смес се смесват, прибавят се кубчетата хляб и се разбърква, докато хлябът поеме течността.
4
Шоколадов хлебен пудинг 4
Получената смес се прехвърля в намаслена кексова форма и се пече на водна баня около 50 минути при температура на фурната 180 градуса. Пудингът може да се предложи горещ, но е за предпочитане да бъде охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: