Пържен пай с праскови и малини

Дата: 16.08.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г праскови
1/4 ч. л. сол
1 с. л. захар
100 г краве масло
2 ч. ч. брашно
пудра захар за поръсване
2 с. л. пчелен мед
2–3 с. л. нишесте
4 с. л. растителна сметана
5–6 ч. л. кафява захар
1 к. ч. захар
1 шепа малини
50 г краве масло за прасковите
1/2 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Пържен пай с праскови и малини
Прасковите се разполовяват и костилките се отстраняват. Половинките се подреждат в тава. В сърцевината на всяка се поставя по малко масло, поръсват се с кафява захар и се пекат около 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.


2
Пържен пай с праскови и малини 2След това се поставят в пасатор, сипва се сметаната и се пюрират. Изливат се в същата тава, в която са печени, и се налива разтвореното във вода нишесте. Разбърква се и се кипва, за да се уплътни, като се бърка през цялото време.
3
Пържен пай с праскови и малини 3Когато пюрето започне по-трудно да се отлепя от бъркалката, се оттегля от котлона. Добавят се медът и захарта, разбърква се добре и се оставя да се охлади.
4
Пържен пай с праскови и малини 4
В кухненски робот се сипват пресятото брашно, маслото, захарта, солта и канелата и се разбиват на ниски обороти. Щом брашното поеме маслото, се наливат 2 с. л. леденостудена вода и разбъркването продължава.


5
Пържен пай с праскови и малини 5Тестото се меси кратко с ръце и се оставя покрито за 30 минути в хладилник. След това се разделя на малки топки, които се разточват на кръгове и се поръсват с пудра захар.
6
Пържен пай с праскови и малини 6Тестената платка се поставя в предварително поръсена с пудра захар форма за пай и в средата се слага по 1 ч. л. от изстудения прасковен крем и по няколко малини. Ръбовете на тестото се намазват и формата се затваря.
7
Пържен пай с праскови и малини 7Пайовете се пържат в предварително загрят фритюрник или в обилно количество олио до златисто. Изваждат се върху салфетка и при сервиране се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта