Кошнички с ванилов крем

Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
30 мл сок от компот ананас
1 портокал
1 грейпфрут
2–3 колелца консервиран ананас
10 коктейлни череши
1 жълтък
50 г захар
60 г нишесте
100 г шоколадов кувертюр (натурален шоколад)
250 мл прясно мляко
1 щипка сол
1 ванилия
40 г какао
150 г пудра захар
300 г краве масло
1 пакетче желатин


Начин на приготвяне:
1
Кошнички с ванилов крем
В кухненски робот се поставят маслото, пудрата захар, ванилията, солта и пресятото брашно и се разбъркват на бавни обороти. След това тестото се меси на ръка върху набрашнен плот и се оставя в хладилник, за да стегне.
2
Кошнички с ванилов крем 2
Тестото се разточва върху набрашнен плот на листа с дебелина 1/2 см. С метален диск се изрязват кръгчета, поставят се в намазнени и набрашнени формички за кошнички и се подреждат в тава. Пекат се в предварително загрята до 220 градуса фурна 7–10 минути.
3
Кошнички с ванилов крем 3
Кремът се приготвя, като 2/3 от млякото се сварява, изсипва се захарта и щом кипне, се оттегля от котлона.
4
Кошнички с ванилов крем 4
Останалата 1/3 от млякото се разбива с жълтъка и нишестето и на тънка струя се сипва в свареното мляко, като се бърка постоянно. След това млякото се загрява, за да се сгъсти кремът, като бъркането продължава. Накрая се поръсва с малко захар, за да не хване кора.
5
Кошнички с ванилов крем 5
Портокалът и грейпфрутът се филетират и заедно с ананаса се режат надребно.
6
Кошнички с ванилов крем 6
Шоколадът се разтопява. Изпечените и охладени кошнички се намазват отвътре с разтопения шоколад и отново се оставят да се охладят.
7
Кошнички с ванилов крем 7
Желатинът се залива със сока от ананас и се оставя да набъбне, след което се разтопява на водна баня.
8
Кошнички с ванилов крем 8
Кремът се разпределя с пош в охладените кошнички и върху него се подреждат плодове. Намазват се с желатина и се оставят на хладно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: