Горчива баклава

Дата: 26.08.2006
Източник: Бон Апети
Горчива баклава
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
2 ч. ч. вода
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
125 г краве масло
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. орехови ядки
4 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Горчива баклаваЯйцата се разбиват, смесват се със захарта, добавя се брашното и се разбърква добре. Слагат се бакпулверът и ванилията и се прибавят смлените наситно орехи.
2
Горчива баклава 2Тавата се намазнява и набрашнява и на дъното се поставят половината точени кори. Излива се плънката и се покрива с останалите кори.
3
Горчива баклава 3Баклавата се нарязва на ромбове, полива се с разтопеното масло и се пече 30–40 минути в предварително загрята до 150–160 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
Evelina Asenova се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Питки с тиквени семки
Рози коментира рецептата Тиквички на фурна
Evgenia Viktorova се регистрира в сайта.
Диана Крушарова се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Подправка „Заатар“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта