Немски сладкиш с извара

Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
10 г желатин
50 г пудра захар
100 г сладко от боровинки
200 г извара
50 мл лимонов сок
100 мл портокалов сок
400 мл течна сметана
1 пакетче ванилия
1 яйце
50 мл прясно мляко
3 г амонячна сода
150 г маргарин
150 г пудра захар за тестото
резени портокал за украса


Начин на приготвяне:
1
Немски сладкиш с извара
Брашното се пресява, смесва се с пудрата захар и в средата му се оформя кладенче. В него се слагат маргаринът, содата и ванилията, налива се млякото и накрая – разбитото яйце. Замесва се тесто.
2
Немски сладкиш с извара 2
Тестото се разточва върху набрашнен плот на платка с дебелина 1/2 см. Изрязва се правоъгълник и се поставя в дълбока форма за печене. Пече се около 12 минути при температура на фурната 180-200 градуса.
3
Немски сладкиш с извара 3
Желатинът се слага в лимоновия сок и след като набъбне, се разтваря на водна баня. Портокаловият сок се смесва с пудрата захар, добавя се разбитата на твърд сняг сметана, разбърква се добре и се добавя разтвореният желатин.
4
Немски сладкиш с извара 4
Кремът се нанася върху изпечената и охладена линцерова платка. Заглажда се и се оставя да стегне на студено за около 1 час.
5
Немски сладкиш с извара 5
Стегналият сладкиш се покрива със сладко от боровинки, украсява се с резени портокал, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
изварата със сметаната ли се рабива?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: