Ягодов сладкиш

Вкусен и лесен за приготвяне
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
900 г ягоди или други плодове (кайсии, боровинки, вишни
300 г масло (на стайна температура)
250 г пудра захар
50 г мед
1 лимон
15 мл ванилов екстракт
5 яйца (размер L)
400 г брашно
2 г сол
1 пакетче бакпулвер

за поръсване
пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Ягодов сладкиш
Ягодите се почистват от дръжките и се нарязват на парчета. Ако са много водни, се поръсват с малко пудра захар и се оставят за половин час - да се отцеди водата.
2
Ягодов сладкиш 2
Маслото, захарта, меда, настърганата лимонова кора, лимоновия сок и ваниловия екстракт се сипват в купата.
3
Ягодов сладкиш 3
Разбиват се на много слаба скорост, докато маслото поеме захарта. След това скоростта се увеличава и се разбива още 2-3 минути.
4
Ягодов сладкиш 4
Добавят се яйцата и се разбива на средна скорост.
5
Ягодов сладкиш 5
Брашното се пресява заедно със солта и бакпулвера.
6
Ягодов сладкиш 6
Скоростта на миксера се намалява и брашното се изсипва постепенно в купата.
7
Ягодов сладкиш 7
Разбива се, докато се получи гладко тесто.
8
Ягодов сладкиш 8
Добавят се ягодите и се разбъркват за кратко, на най-ниска скорост.
9
Ягодов сладкиш 9
Сместа се изсипва в тава с размер 23x35 см, предварително застлана с пергаментова хартия и се заравнява.
10
Ягодов сладкиш 10
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.
11
Ягодов сладкиш 11
Сервира се охладен, поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: