Ягодова крема

Можете да я поднесете към козунаци, питки, кроасани, сладолед ...
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2012
Ягодова крема
 
Необходими продукти:
400 г ягоди
3 жълтъка
200 мл животинска сметана
1/2 ч. ч. кристална захар
3 с. л. царевично нишесте
1 с. л. пудра захар
сокът от 1 лимон
сокът и кората от 2 лайма
1 шушулка ванилия
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Ягодова крема

Ягодите се почистват от дръжките, измиват се, поставят се в касерола с капак, нарязани на две. Слага се пудрата захар и се оставят на умерен огън за около 5–8 минути, докато пуснат сок.

 


2
Ягодова крема 2

В купа се смесват сокът и кората от лимоните и лайма, добавят се кристалната захар и царевичното нишесте. Леко се разбърква, слагат се жълтъците, солта, сметаната и семенцата от ванилията. Хубаво се разбива с бъркалка.

 


3
Ягодова крема 3

Тази смес се изсипва на тънка струя към топлите ягоди, на котлона. Бърка се с телена бъркалка, така че да се раздробят и ягодите. Вари се на слаб огън докато кремът се сгъсти. Оставя се да се охлади.

 


4
Ягодова крема 4

Пресипва се в бурканче и може да се съхранява в хладилник поне 1 седмица. Поднася се към козунаци, питки, кроасани или тестени десерти по желание.

 

Съвет: От това количество продукти се получава 450 г ягодова крема.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: