Яхния с тиквички и кайма

Домашно приготвена
Източник: Пламена
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.12.2015
Яхния с тиквички и кайма
 
Необходими продукти:
5-6 малки тиквички
1 глава лук
2-3 зелени чушки
3 скилидки чесън
1 морков
олио (зехтин)
300 г кайма
300 г кайма
3-4 картофа
400 г домати (от консерва)
хималайска сол
чубрица


Начин на приготвяне:
1
Лукът, чушките и настърганият морков се запържват.
2
Добавя се и каймата, като се разбърква, така че да стане на трохи.
3
Слагат се тиквичките, картофите и доматите, и ако има нужда се добавя 1 чаша вода.
4
Прибавят се подправките и ястието се оставя да ври на слаб огън за около 40 минути, докато картофите омекнат.
5
При необходимост от сгъстяване се добавя каша, приготвена от 2 с. л. брашно и вода.
6
Готовата яхния се поръсва с магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: