Яйца „Мирабо”

Рецепта от книга на Теодора Стайкова
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2012
Яйца „Мирабо”
 
Необходими продукти:
8 яйца
5 камби
125 г сирене „Моцарела”
150 г маслини каламата
3 стръка естрагон
50 г аншоа
1 скилидка чесън
3 стръка босилек
60 г краве масло
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус
20 г краве масло за поднасянето


Начин на приготвяне:
1
Яйца „Мирабо”

Яйцата се сваряват за 7 минути в подсолена вода, след това се потапят в ледено студена и се обелват. Нарязват се на 8 по дължина.

 


2
Яйца „Мирабо” 2

Чесънът се стрива на паста, босилекът и естрагонът се наситняват. Маслините се обезкостяват и се нарязват надве. Моцарелата се нарязва на кубчета, а аншоата - наситно.

 


3
Яйца „Мирабо” 3

В сгорещеното масло се запържват яйцата, аншоата, чесъна и маслините за кратко. Сместа се дърпа от котлона и към нея се прибавят моцарелата и пресните билки.

 


4
Яйца „Мирабо” 4

Камбите се нарязват надве по дължина, като дръжката не се отстранява. Подправят се със сол и черен пипер и се намазват със зехтин. Запичат се на грил тиган за кратко, от двете страни.
 

5
Яйца „Мирабо” 5

Сместа с яйцата се разпределя в запечените чушки и отгоре се слага по малко масло (то ще се разтопи, тъй като ястието е още топло).


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: