Яйца по панагюрски

Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2010
Яйца по панагюрски
 
Необходими продукти:
12 яйца
800 г кисело мляко
2 скилидки чесън
200 г сирене
1 с. л. зехтин
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
пера див лук и магданоз за украса


Начин на приготвяне:
1
Киселото мляко се смесва с накълцания чесън и натрошеното сирене в купа.
2
Яйцата се забулват във вряща подсолена вода и се поставят внимателно върху сирено-млечната смес.
3
Червеният пипер се запържва в зехтина за 2–3 минути и веднага се изсипва върху яйцата.
4
Ястието се овкусява със сол и пипер и преди сервиране може да се украси с пера див лук или стръкчета магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2021
Много вкусно стана. Е, аз не го направих с 12 яйца, но май трябваше :)
10.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2020
Любима рецепта.....
9.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2018
Вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2018
Така ги приготвям и аз, единствено вместо зехтин ползвам краве масло заради аромата.
7.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2017
стана супер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: