Яйца с грах и бекон

Приготвени по португалска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г замразен грах
200 г бекон
200 г домати
2 яйца
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
1 с. л. оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яйца с грах и бекон
Беконът се нарязва на кубчета. Запържва се в сух тиган до златисто и се изважда.
2
Яйца с грах и бекон 2
В отделилата се мазнина се запържват наситнените лук и чесън.
3
Яйца с грах и бекон 3
Добавя се размразеният грах и се готви 2–3 минути.
4
Яйца с грах и бекон 4
Слагат се нарязаните на кубчета домати, готви се още 3–4 минути и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Яйца с грах и бекон 5
Накрая се прибавят наситненият магданоз и беконът.
6
Яйца с грах и бекон 6
Яйцата се пошират за 4–5 минути във вода с оцет под точката на кипене.
7
Яйца с грах и бекон 7
Поднасят се върху граха.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Приятно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: