Захаросани ябълки

Дата: 25.03.2018
Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Захаросани ябълки
 
Необходими продукти:
5-6 ябълки (за предпочитане червени)
1 кг захар
1 с. л. оцет
червена сладкарска боя
вода
 

Начин на приготвяне:
1
Захарта се изсипва в тенджера и към нея се добавя оцетът.


2
Количеството на водата трябва да е колкото да намокри добре захарта. Трябва да я покрие, но без да се показва над захарта. Тенджерата се слага на котлона.


3
Когато захарта се разтопи и започне да ври, с помощта на клечка за зъби или дървено шишче се пробва дали е готова. Единият край на клечката се потопява в захарния разтвор и се изважда - ако след като изстине, не лепне по пръстите, когато се докосне, е готово.


4
Съдът се дърпа от котлона и щом сместа спре да бълбука, се добавя червена сладкарска боя. Разбърква се. Всяка от ябълките се набучва на дървени шишчета и така се потопява в захарния разтвор.


5
Щом се извадят, ябълките се подреждат в плосък съд една до друга и се оставят да изстинат и да стегне захарта.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
SuperMag коментира рецептата Пиле „Тетрацини“
SuperMag коментира рецептата Муртабак с телешко и зеле
SuperMag коментира рецептата Соленки с лимец и сирене
SuperMag коментира рецептата А ла чийзкейк
SuperMag коментира рецептата Зелен боб в гювеч
SuperMag коментира рецептата Нахутена шакшука
SuperMag коментира рецептата Пиката ала миланезе
SuperMag коментира рецептата Целувчен милфьой с малини
SuperMag коментира рецептата Рататуй
SuperMag коментира рецептата Френски хляб
SuperMag коментира рецептата Коблер с праскови и малини
Диана Костова се регистрира в сайта.
Плами се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта