Запечени „Фермерски яйца“

Дата: 15.06.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 големи царевични тортили
100 г заквасена сметана
100 г наденица „Чоризо“
60 г кашкавал
4 яйца
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 малки сухи люти чушки
1 зелена люта чушка
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 авокадо
1/4 връзка пресен кориандър
1 с. л. зехтин
1/4 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Запечени „Фермерски яйца“Чоризото се нарязва на шайби. Чесънът и прясната люта чушка се наситняват.
2
Запечени „Фермерски яйца“ 2Лукът и зелената чушка се режат на кубчета. Така подготвените зеленчуци, натрошените сухи люти чушки и чоризото се запържват в сгорещения зехтин.
3
Запечени „Фермерски яйца“ 3Наливат се доматите и се овкусява със сол, черен пипер и кимион. Готви се 5–10 минути.
4
Запечени „Фермерски яйца“ 4Двете тортили се слагат една върху друга, като долната се маже с част от доматения сос.
5
Запечени „Фермерски яйца“ 5Върху тях се излива останалият доматен сос с чоризото.
6
Запечени „Фермерски яйца“ 6Оформят се 4 гнезда, в които се чукват яйцата и се поръсват с настърган кашкавал.
7
Запечени „Фермерски яйца“ 7Пече се 10–15 минути върху нагорещен камък за пица в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
8
Запечени „Фермерски яйца“ 8Гарнира се със заквасена сметана, парчета авокадо и накъсан пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2017
Стана много вкусно.Вместо лук сложих 3 стръка зелен, а за украса използвах магданоз и рукола.Децата ми бяха впечатлени от вида, но пикантното ги спря да опитат.Другия път няма да слагам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
Десита Пенева се регистрира в сайта.
Veselina Marinova се регистрира в сайта.
Irina Marudina се регистрира в сайта.
Rumiana Angelov се регистрира в сайта.
satyo коментира рецептата Сладкиш със сушени кайсии
Plamena Ivanova коментира рецептата Леща яхния
Plamena Ivanova се регистрира в сайта.
Жанет Таракчиева се регистрира в сайта.
Катя Александрова се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Булгур с мляко
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта