Зеленчуково рататуй с куркума

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Зеленчуково рататуй с куркума
 
Необходими продукти:
1 патладжан (300 г)
2–3 тиквички (300 г)
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 връзка пресен лук
2 средно големи домата
1 ч. л. куркума
1 ч. л. кориандър
4 с. л. зехтин
50 мл сметана
100 г халва
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се режат на филии, осоляват се и се оставят за 30 минути в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият им сок. След това се измиват, нарязват се на малки кубчета и се запържват в сгорещения зехтин за около 2–3 минути. Добавят се нарязаните на кубчета чушки, а след още 2–3 минути – и нарязаните на кубчета тиквички.
2
Прибавят се ситно нарязаният лук и обелените и нарязани на кубчета домати. Овкусява се с куркумата и кориандъра, разбърква се и се оставя за около 3 минути.
3
След това към зеленчуковата смес се наливат 100 мл вода и се бърка, докато се изпари. Накрая се налива сметаната и тиганът се дръпва от огъня. Овкусява се със сол и пипер и се сервира.


Съвет:
Зеленчуковото рататуй може да се консумира като основно ястие и като гарнитура към риба и пиле.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: