Зеленчуци на пара с „Полонез“

Интересно безмесно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 моркова
1 глава броколи
1/2 глава карфиол
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за притурката „Полонез“:
2 филии хляб
4 стръка магданоз
1 твърдо сварено яйце
2 с. л. краве масло
1 с. л. сок от лимон
1/4 ч. л. сух босилек
1/4 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуци на пара с „Полонез“
Карфиолът и броколите се накъсват на розички. Стеблото на броколите се обелва и се реже на кубчета.
2
Зеленчуци на пара с „Полонез“ 2
Морковите се белят, режат се на едри кубчета и се готвят на пара. Когато морковите са почти готови, се добавят карфиолът, стеблото и розичките от броколите. Готви се, докато зеленчуците омекнат.
3
Зеленчуци на пара с „Полонез“ 3
Изваждат се в купа. Заливат се със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Зеленчуци на пара с „Полонез“ 4
Маслото за полонеза се загрява и в него се запържва смления на трохи хляб.
5
Зеленчуци на пара с „Полонез“ 5
Когато трохите станат хрупкави и кафяви, се дърпат от котлона. Добавят се наситненият магданоз, босилекът, лимоновият сок и сол на вкус.
6
Зеленчуци на пара с „Полонез“ 6
Яйцето се обелва и се накълцва. Разбърква се с трохите.
7
Зеленчуци на пара с „Полонез“ 7
Зеленчуците се сервират, поръсени с полонез.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2017
Много хубава и различна идея за зеленчуци, особено за вечеря - на моята тинейджърка много й хареса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: