Хрупкава туршия за пет минути



2
95422

Корнишонизелени доматчетакамбиморковикарфиол, чесън, бамя и много други зеленчуци биват ежегодно подреждани в буркани, заливани с маринати и съхранявани на тъмно и хладно в мазетаКолкото и модерни да стават българските кулинарите не пропускат тази традицияНо вече я правят по бърз и модерен начин с добавките за туршии Пикант фикс лютаПикант фикс сладко-кисела и Консервант на Dr. Oetker.

Често приготвянето на туршии се смята за сериозно кулинарно умение или въпрос на късмет, да постигнеш правилното съотношение на съставките в саламурата или маринататас която да залееш зеленчуцитеТочното спазване на указанията за приготвяне на гърба на опаковките на продуктите Dr. Oetker е достатъчна гаранцияче туршията няма да превтаса или да се развали още преди да е дошла зимата.

Не е необходимо да сте най-добрият или дългогодишен майстор на зимниназа да приготвите любимата си туршияТова става лесноза рекордно кратко времебез стерилизиране и като запазите формата и консистенцията на зеленчуцитеНай-голямото постижение на Пикант фикс ече запазва зеленчуците хрупкавиа традиционнната смес от подправки във фикса придава любимия вкус

Като вкусна туршия могат да се консервират всички видове зеленчуци – чушкикраставичкидоматитиквичкикарфиолпатладжанморковизеле и дрЕдинственото условие е да са пресни и здравизащото дори да са престояли само една нощ, има опасност да изгубят част от аромататвърдостта и вкуса сиТака измититепочистеницели или нарязани зеленчуци се подреждат в предварително измити и подсушени буркани.

Смесва се съдържанието на пакетче Пикант фикс с 1,75 л вода, 0,3 л оцет (задължително 6% или 9%) и 150 г захарТака получената марината се слага на огъня и се оставя да ври за 3–5 минути, като се бърка непрекъснатоСлед като сместа завримогат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса – по-кисел или по-сладък.

Подготвените зеленчуци се заливат с получената гореща маринатабурканите се разклащат добре и се долива маринатаако е необходимоПо желание ароматът може да се подсиликато, в зависимост от зеленчуцитесе добавят клонки копърцелинадафинов листмагданоз и дрСлед това бурканите се затварят веднага

Консервантът на Dr. Oetker е малкият помощник при правенето на зимнинаТой предпазва консервираните зеленчуци от ферментация или появата на плесенПодходящ е при приготвяне на соковесалси и сосовеДостатъчно е просто да го добавите към горещата смес (сокмаринатасос и др.).

Приготвената зимнина трябва да се съхранява на хладно (15 градуса) и защитено от светлина място.

Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2015
Съгласен съм с Димо Вълев. Добавянето на разни консерванти обезсмисля туршията и нейният полезен ефект.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2015
Туршиите са полезни ако се пртавят по добрия стар естествен начин - вода, сол, оцет, подправки, в зависимост от рецептата. Добавянето на каквито и да било \"готови маринати\" отнема всичко ценно от туршиите (например натурелната млечно-кисела ферментация, която възстановява стомашно-чревната флора). Хората са консервирали над 2000 години, използвайки този метод, и зеленчуците са се запазвали до следващата реколта. Нима е необходимо да съхранявате туршията повече от 6 месеца? За какво са ви допълнителни консерванти? Помислете, преди да се поддадете на рекламата :)

135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: