Месни заговезни


0
26002

Месни заговезни е православен църковен празник, който отбелязваме винаги в неделята – 8 седмици преди Великден.

Името на празника
е свързано с обичая да се заговява с месо, затова и на празничната трапеза присъстват само месни ястия.
Денят се нарича още Неделя Месопустна, тъй като е последният ден преди периода на постите, в който може да се яде месо.


Традиционно за празника
се поднасят баница с месо и с животинска мазнина (мас, краве масло), варена кокошка, сарми с месо и богати и изкусителни ястия със свинско.


В седмицата след Месни заговезни
(Сирни заговезни) пък се хапват повече масло, яйца и извара. След това до Великден следва да се спазват хранителни и духовни пости.

Доверете се на нашите изпитани рецепти
за свински пържоли, които ще превърнат празника в незабравимо вкусно изживяване за всички края семейната трапеза.


Pinterest
Коментари (0)



173 ДУШИ ОНЛАЙН
Камелия Колева се регистрира в сайта.
Ioana Iosifova коментира рецептата Фритата с царевица и гъби
Иван Иванов се регистрира в сайта.
Валентина коментира рецептата Варварски хляб
Liuben Ft Evelina Todorovi се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Супа от кестени
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта