Месни заговезни


0
25254

Месни заговезни е православен църковен празник, който отбелязваме винаги в неделята – 8 седмици преди Великден.

Името на празника
е свързано с обичая да се заговява с месо, затова и на празничната трапеза присъстват само месни ястия.
Денят се нарича още Неделя Месопустна, тъй като е последният ден преди периода на постите, в който може да се яде месо.


Традиционно за празника
се поднасят баница с месо и с животинска мазнина (мас, краве масло), варена кокошка, сарми с месо и богати и изкусителни ястия със свинско.


В седмицата след Месни заговезни
(Сирни заговезни) пък се хапват повече масло, яйца и извара. След това до Великден следва да се спазват хранителни и духовни пости.

Доверете се на нашите изпитани рецепти
за свински пържоли, които ще превърнат празника в незабравимо вкусно изживяване за всички края семейната трапеза.


Pinterest
Коментари (0)



210 ДУШИ ОНЛАЙН
мариела коментира рецептата Кюфтета от леща
Михаил се регистрира в сайта.
Desi Stoqnova се регистрира в сайта.
Пепи Гъбова се регистрира в сайта.
IvaKala коментира рецептата Супа от царевица
IvaKala коментира рецептата Десертно блокче
Agy коментира рецептата Черен корен с доматен сос
Atanas Gadjalov се регистрира в сайта.
Мина се регистрира в сайта.
Цветелина Янева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта