Хрупкави свински пържоли

Коричката е невероятна - приятно хрупкава и богата на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
4 филийки хляб
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
30 г сирене „Пармезан”
2 стръка мащерка
1/4 връзка магданоз
70 г брашно
3 белтъка
3 с. л. дижонска горчица
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Хрупкави свински пържоли
Фурната се загрява на 180 градуса. Филийките хляб се слагат в блендер и се смилат. Лукът и чесънът се нарязват на много ситно. В купа се смесват трохите, чесънът, лукът, сол и черен пипер на вкус. Заливат се с олио и се разбъркват хубаво.

2
Хрупкави свински пържоли 2
Слагат се в тавичка и се запичат за 15 минути във фурна, като периодично се разбъркват. След това се охлаждат до стайна температура.
3
Хрупкави свински пържоли 3
Пармезанът се настъргва, мащерката и магданозът се накълцват. Добавят се към трохите и се разбърква.
4
Хрупкави свински пържоли 4
Белтъците се разбиват с дижонската горчица. Слага се брашното и пак се разбива, за да няма бучки.
5
Хрупкави свински пържоли 5
Месото се почиства от ципите и се реже на 4 пържоли. Овкусява се със сол и черен пипер и се овалва първо в брашно, след това в яйчената смес и накрая в трохите.
6
Хрупкави свински пържоли 6
Слага се тава с решетка намазана с олио и се пече на 210 градуса с вентилатор за 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2023
Доста играчка ми се видя да ги овалям, но станаха хрупкави и вкусни. Мой съвет, не ги оставяйте върху решетката, ако няма да се консумират веднага - при мен изстинаха на нея и съответно на 2 пържолки панировката остана на решетката :( отделно на мен 800гр месо ми излезе с 2 пържоли повече и сместа за панировката и тя излезе повече.
23.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2015
Вкусни !!!!!
22.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2015
даа станаха хубави :)
21.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2015
Получиха се добре, но доста залепват за решетката
20.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
Много вкусни се получиха, единствено станаха малко сухи и може би при следващ опит ще ги запържа леко на тиган, преди овалването в продуктите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ve6erka коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Ve6erka коментира рецептата Крем „Печено мляко”
horak144 се регистрира в сайта.
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: