Телешки език с пюре от картофи и хрян

Истински специалитет за всички любители на субпродукти
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг сварен и обелен телешки
лют пипер за поръсване

за пюрето:
1 кг картофи
100 мл растителна сметана
2 корена хрян
80 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 глава лук
4 скилидки чесън
40 г краве масло
2 с. л. брашно
2 с. л. каперси
600 мл телешки бульон
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешки език с пюре от картофи и хрян
Картофите за пюрето се обелват и се нарязват на кубчета. Сваряват се, отцеждат се и се пюрират.
2
Телешки език с пюре от картофи и хрян  2
Хрянът се обелва и се настъргва. В касерола се смесват маслото, сметаната и хрянът, овкусяват се със сол и черен пипер и се загряват на огъня.
3
Телешки език с пюре от картофи и хрян  3
След това се сипват в пюрето и се разбърква. Ако е необходимо, се налива и част от водата от варенето на картофите.
4
Телешки език с пюре от картофи и хрян  4
Лукът и чесънът за соса се запържват в маслото. Прибавя се брашното, след като се запържи при непрекъснато бъркане се налива бульонът.
5
Телешки език с пюре от картофи и хрян  5
Подправя се с розмарина и се овкусява със сол и черен пипер. Слагат се нарязаният език и каперсите и щом кипне, се дърпа от огъня.
6
Телешки език с пюре от картофи и хрян  6
Езикът се поднася върху пюрето и се залива със соса. Накрая се поръсва с лют пипер и се сервира.
7
Телешки език с пюре от картофи и хрян  7
Съвет:
Ако не намерите сварен и обелен език, вземете суров и го варете 3-4 часа в зависимост от големината. Използвайте бульонът от варенето на езика, вместо друг. След това го обелете, и когато се охлади добре, го нарежете.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: