Боб с прясно зеле

Дата: 26.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1 средно голям картоф
4 стръка мащерка
1 малка глава лук
1 консерва бял боб (400 г)
300 г бяло зеле
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Боб с прясно зелеКартофът се обелва и се нарязва на много малки кубчета. Зелето се нарязва натънко, а лукът и мащерката се наситняват. Бобът се отцежда и се измива. Картофът се запържва в тиган с дебело дъно в нагорещения зехтин, докато стане златист от всички страни.
2
Боб с прясно зеле 2Добавят се мащерката, лукът и бобът и се запържват около 2 минути.
3
Боб с прясно зеле 3Сипва се зелето и се готви, докато омекне – около 10 минути.
4
Боб с прясно зеле 4Овкусява се със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2018
Стойчо, зелето пуска вода и се получава задушаване на продуктите - така и то самото омеква, температурата трябва да е умерена и така ястието няма да загори.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2018
Много интересно като не се сипва никаква течност, как аджеба ще стане тая манджа... Тук има само пържене, така няма ли да загори....?
4.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Харесва ми комбинацията на зеле с картоф.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Хареса ми , защото е нещо различно .
2.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2013
Адмирации!!! Много, много вкусно се получи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jm_69 сготви Скордаля
Анна коментира рецептата Веганска майонеза
Анна коментира рецептата Лучена крем супа
Анна коментира рецептата Супа от пилешко и печен чесън
ЦВЕТАНА ВАСИЛЕВА се регистрира в сайта.
YoanaNick се регистрира в сайта.
Стани98 се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Крем супа от грах с моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта