Боб с прясно зеле

Класическа комбинация с изненадваща подправка
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1 средно голям картоф
4 стръка мащерка
1 малка глава лук
1 консерва бял боб (400 г)
300 г бяло зеле
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб с прясно зеле
Картофът се обелва и се нарязва на много малки кубчета. Зелето се нарязва натънко, а лукът и мащерката се наситняват. Бобът се отцежда и се измива. Картофът се запържва в тиган с дебело дъно в нагорещения зехтин, докато стане златист от всички страни.
2
Боб с прясно зеле 2
Добавят се мащерката, лукът и бобът и се запържват около 2 минути.
3
Боб с прясно зеле 3
Сипва се зелето и се готви, докато омекне – около 10 минути.
4
Боб с прясно зеле 4
Овкусява се със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2018
Стойчо, зелето пуска вода и се получава задушаване на продуктите - така и то самото омеква, температурата трябва да е умерена и така ястието няма да загори.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2018
Много интересно като не се сипва никаква течност, как аджеба ще стане тая манджа... Тук има само пържене, така няма ли да загори....?
4.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Харесва ми комбинацията на зеле с картоф.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Хареса ми , защото е нещо различно .
2.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2013
Адмирации!!! Много, много вкусно се получи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: