Прясно зеле с наденица на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 сурови свински наденици
800 г зелка
1/2 кг катофи
1 с. л. червен пипер
1 консерва домати на кубчета (400 г)
4 скилидки чесън
60 мл олио
1 дафинов лист
1 ч. л. ким
4-5 капки лют сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Прясно зеле с наденица на фурна
Зелето се нарязва наситно и се запържва в олиото. След това се похлупва, за да омекне по-бързо. Слага се стритият в хаванче ким и дафиновият лист.
2
Прясно зеле с наденица на фурна  2
Прибавят се обелените и нарязани картофи и се оставят на огъня за около 5 минути, леко да се запържат.
3
Прясно зеле с наденица на фурна  3
Тогава се прибавя червеният пипер, запържва се закратко и се слагат лютият сос и доматите. Овкусява се със сол и черен пипер, наливат се 500 мл вода и се прехвърля в тава.
4
Прясно зеле с наденица на фурна  4
Отгоре се подреждат надениците, покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна 40 минути с фолио и 20 минути без.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2014
Лесно и вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2013
Опитайте тази рецепта с пушени наденички! Стана страхотно.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2013
Класика! Преди време в една кръчма в Чепеларе, ядох в гювече пак така, зеле с картофи, но вместо наденица вътре бяха сложили голямо кюфте. Много ми хареса, предполагам, че и варианта с наденица е също добър!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: