Пай с риба и скариди

Дата: 03.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от риба треска
250 г замразени скариди размер 90/120
1 пушена скумрия
200 г заквасена сметана
3 скилидки чесън
2 с. л. каперси
2 глави лук
1 корен хрян (1 с. л. хрян от буркан)
1 връзка копър
40 г краве масло
морска сол и пипер меланж на вкус
за пюрето:
1 кг картофи
2 моркова
60 г краве масло
морска сол и пипер меланж на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пай с риба и скаридиКартофите и морковите се обелват и се сваряват. Докато са още топли, се пюрират, смесват се с маслото, сол и пипер.
2
Пай с риба и скариди 2Лукът се нарязва на ивички, а чесънът на тънки филии. В съд се загрява маслото. Слагат се лукът и чесънът, наливат се 100 мл вода и се оставя на слаб огън, докато зеленчуците омекнат и водата се изпари.
3
Пай с риба и скариди 3След това се добавят настърганият хрян и каперсите и се разбърква. Налива се разбитата във 50 мл вода сметана и се сипват още 50 мл вода.
4
Пай с риба и скариди 4Слага се нарязаната на големи парчета риба треска, добавят се почистената от кожата пушена скумрия и скаридите. Накрая се подправя със сол и пипер.
5
Пай с риба и скариди 5Сместа се изсипва в керамична тавичка и се поръсва с наситнения копър.
6
Пай с риба и скариди 6Рибната смес се покрива с картофеното пюре и се правят декоративни шарки.
7
Пай с риба и скариди 7Ястието се пече в загрята 180 градуса фурна с вентилатор за около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2013
Опитахме тази рецепта на Никулден. Много ни допадна и мисля за нея да посрещам приятели, които не употребяват месо. Бързо, лесно, вкусно и изискано ястие :))
3.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
тест
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
Изглежда много добре, утре ще се пробва
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2013
С подобна рецепта за рибен пай ме изкушихте много, много отдавна - може да е било и едно от първите предавания, които съм гледала, ако не и най-първото. Оттогава си ви следя! И със сигурност ще опитам и този вариант на това вкусно блюдо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта