Сьомга с каперси върху канапе от картофи

Ястие, което се приготвя бързо и носи целия разкош на изисканата кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от сьомга
1 скилидка чесън
4 стръка копър
1 с. л. каперси
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за картофите:
1 кг стари картофи
200 г зелени маслини без костилки
60 мл зехтин "Екстра Върджин"
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сьомга с каперси върху канапе от картофи
Картофите се измиват, слагат се в тенджера и се сваряват. Изваждат се от водата, обелват се още топли и се намачкват с вилица на едри парчета.
2
Сьомга с каперси върху канапе от картофи 2
Маслините се наситняват и се добавят към картофите заедно със зехтина, сол и черен пипер на вкус.
3
Сьомга с каперси върху канапе от картофи 3
Рибата се нарязва на еднакви по големина парчета и се подправя със сол и черен пипер. Пържи се в нагорещен зехтин, първо от страната където и била кожата и когато придобие златиста коричка, се обръща.
4
Сьомга с каперси върху канапе от картофи 4
Към рибата се слагат нарязаният на филийки чесън, каперсите, лимоновият сок и се готви още 1–2 минути. Рибата трябва да остане розова в средата.
5
Сьомга с каперси върху канапе от картофи 5
Сьомгата се поднася върху канапе от намачканите картофи, поръсена с накъсан копър. По желание се поръсва с още черен пипер и зехтин „Екстра върджин“.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2022
Благодарности за рецептата!
9.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2016
Определено ще се повтори пак :)
8.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
Най добрата рецепта за сьомга :)
7.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2015
Сьомгата я изпекохме във фурната във фолио, след което я поляхме с разтопено чесново масло, смесено с каперсите. А картофите освен с маслини ги подправихме и с пресен лук и с магданоз. Получи се чудесно.
6.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2014
Чудесна стана рибката!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: