Заек с маслини

Дата: 10.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
200 г маслини „Каламата“
1 глава лук
50 г глава целина
1 морков
1 стрък розмарин
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
50 мл зехтин
250 мл червено вино
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек с маслиниЗаекът се реже на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Лукът, целината и морковът се наситняват. Зехтинът се загрява и заекът се запържва до златисто.
2
Заек с маслини 2Добавят се зеленчуците, разбърква се и се налива виното. Подправя се с розмарина, мащерката и дафиновия лист. Похлупва се и ястието се оставя на тих огън за около час.
3
Заек с маслини 3Костилките на маслините се отстраняват. Маслините и сокът от лимон се добавят, когато заекът е почти готов.
4
Заек с маслини 4Готви се още 5 минути, овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта