Постни лучени сарми

Дата: 09.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 големи глави лук
250 г едри печурки
20 г сушени манатарки
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
1 стрък розмарин
150 г хляб (5 филийки)
2 с.л. доматен концентрат
8 с. л. зехтин
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Постни лучени сармиЛукът се почиства, отрязват се капачета и се цепва вертикално, така че само най-външните слоеве да са прорязани.
2
Постни лучени сарми 2Лукът се вари около 10 минути, докато леко омекне в сърцевината. След това се охлажда, външните пластове се махат и се запазват, а вътрешността се нарязва на кубчета.
3
Постни лучени сарми 3Хлябът, заедно с корите, се смила в блендер. След това се запържва в 2 с. л. от зехтина на умерен огън, докато трохите станат златисти.
4
Постни лучени сарми 4Манатарките се накисват в гореща вода и се оставят да набъбнат.
5
Постни лучени сарми 5Печурките се обелват, шапките и пънчетата им се режат на кубчета, розмаринът и чесънът се наситняват.
6
Постни лучени сарми 6В останалия зехтин първо се запържват сърцевината на лука и чесънът, а след това се прибавят печурките и розмаринът. Когато гъбите започват да омекват, се слагат отцедените и наситнени манатарки (водата се запазва).
7
Постни лучени сарми 7Сипва се доматеният концентрат и щом и той се запържи леко, се налива виното, накрая се подправя със сол и черен пипер на вкус.
8
Постни лучени сарми 8Накрая гъбената смес се събира с трохите.
9
Постни лучени сарми 9Отделените външни слоеве на лука се пълнят със сместа и се подреждат в тава с отвора надолу. Останалата плънка се разпределя отгоре, налива се водата от манатарките, полива се със зехтин и се посолява.
10
Постни лучени сарми 10Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути.
11
Постни лучени сарми 11След това фолиото се отстранява и лукът се допича за още 15 минути на 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2014
Получиха се отпървия път и станаха супер вкусни.
4.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Чудесна рецепта, благодаря Ви!
3.
Мария Петрова

10.01.2014
Много вкусни и лесни за приготвяне. Бих ги приготвила отново и отново. Много са интересни!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Много харесах рецептата и реших да я сготвя за Бъдни вечер. Получиха ми се-не толкова красиви като Вашите, но също така вкусни :)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2013
Quinoa stuffed white onions,tarragon tomato sauce
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта