Хрупкави картофени тиганици с гъби и лук

Напомнят на пататника, но са по-богати както на вкус, така и на аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 с. л. зехтин
700 г картофи
1 глава лук
150 г печурки
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хрупкави картофени тиганици с гъби и лук
Картофите се обелват и се режат на много тънки пръчици, като слама.
2
Хрупкави картофени тиганици с гъби и лук 2
Лукът се реже на полумесеци. Гъбите се почистват и се режат на кубчета. Лукът и гъбите се запържват в 1 с. л. зехтин. След това се добавят наситнените чесън и мащерка. Дърпа се от котлона и се овкусява със сол и черен пипер.

3
Хрупкави картофени тиганици с гъби и лук 3
В тиган с дебело дъно и незалепващо покритие се загряват 2 с. л. зехтин и се изсипват половината картофи, овкусени със сол и черен пипер. Отгоре се рапределят гъбите и лукът. Покрива се с останалите картофи. Готви се около 10 минути на умерен огън.
4
Хрупкави картофени тиганици с гъби и лук 4
След това се обръща с помоща на чиния и се запържва в отстаналия зехтин и от другата страна за 10 минути.
5
Хрупкави картофени тиганици с гъби и лук 5
Съвет: Ако се опасявате, че картофите могат да се залепят на дъното на съда, когато ги пържите, поставете лист харитя за печене, изрязана в кръг с формата на съда, отгоре сложете зехтина и изпържете.

Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2015
Получи се много вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2014
Днес сготвих тиганиците,но на фурна.Настъргах картофите на едро ренде,поставих ринг върху намаслена хартия.Пекох при 200 градуса на долна и горна фурна с вентилатор.Вместо скилидки чесън накълцах пресен.Стана вкусно и красиво.
4.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2014
Супер вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Прекрасно разнообразие за трапезата на Бъдни вечер !!!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: