Пуешки бургери с гъбен сос на фурна

Салвията е финалният щрих, който прави ястието перфектно
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пуешки гърди
250 г гъби
3 скилидки чесън
50 мл бяло вино
250 мл животинска сметана
100 мл зехтин
1 яйце
2-3 стръка салвия
2 ч. л. червен пипер
2 филии хляб сол и черен пипер



Начин на приготвяне:
1
Пуешки бургери с гъбен сос на фурна
Месото се реже на големи парчета и се смила наедро в блендер.
2
Пуешки бургери с гъбен сос на фурна  2
Прехвърля се в купа, чуква се яйцето, слагат се наситнените листенца от 1 стрък салвия, сол и черен пипер, 60 мл зехтин, червен пипер и накиснатия във вода хляб.
3
Пуешки бургери с гъбен сос на фурна  3
Гъбите се обелват, нарязват се и запържват в 20 мл зехтин. Прибавят се и наситнените скилидки чесън. Сипва се виното, след като леко се изпари се слага сметаната, оставя се на огъня, докато се уплътни. Дърпа от огъня и се разрежда със 120 мл вода. Разбърква се.
4
Пуешки бургери с гъбен сос на фурна  4
В намазана със зехтин тава с помощта на ринг, потопен във вода се оформят бургери, които се притискат с мокра лъжица.
5
Пуешки бургери с гъбен сос на фурна  5
Отгоре се поставя по 1 листо салвия, намазват се с останалия зехтин и се пекат в загрята на 220 градуса фурна за 20 минути.
6
Пуешки бургери с гъбен сос на фурна  6
Прибая се сосът и се пече още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
яко
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
интересно и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
evgeni@medarov.com се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Тутманик
ifkata се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: