Никулденски шаран с гъби

Сготвен по този начин, шаранът ще остави траен спомен за един прекрасен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шаран (около 2 кг)
50 мл олио
2 глава лук
100 г глава целина
3 ябълки
1/4 връзка магданоз
200 г гъби
6 филийки хляб
4 стръка мащерка
сол и пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Никулденски шаран с гъби
Шаранът се почиства, измива се и се подсушава. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Никулденски шаран с гъби 2
Хлябът се слага в блендер и се смила на трохи.
3
Никулденски шаран с гъби 3
Лукът и целината се нарязват наситно, ябълките – на кубчета, а гъбите на четири. Магданозът и мащерката се наситняват.
4
Никулденски шаран с гъби 4
Загряват се 20 мл от олиото и в него се запържват лукът и целината.
5
Никулденски шаран с гъби 5
Добавят се ябълките, гъбите, след като се запържат и те, се дърпат от огъня. Към тях се добавят трохите, подправя се с мащерката и магданоза и се разбърква.
6
Никулденски шаран с гъби 6
Шаранът се пълни с получената смес, слага се с отвора надолу прав в тава, за да не изтече плънката, и се залива с останалото олио.
7
Никулденски шаран с гъби 7
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2013
Примерно резюме
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


evgeni@medarov.com се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Тутманик
ifkata се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: