Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет

Дата: 04.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 сьомгова пъстърва (800 г)
кората от 1/2 лимон
70 г галета
1 малка глава лук
1 стрък розмарин
1/2 червена чушка
1 яйце
сол на вкус
1 щипка лют червен пипер
2 с. л. дижонска горчица
зехтин за пържене
брашно за овалване
за дресинга:
40 мл бял винен оцет
1 с. л. сироп от нар
3 с. л. мед
1 с. л. дижонска горчица
100 мл зехтин „Екстра върджин“
за гарнитурата:
300 г картофи
200 г замразен грах
200 г моркови
1 глава червен лук
1 стрък мащерка
2 с. л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегретРибата се почиства и се обезкостява. Накълцва се с нож наситно.
2
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 2Лукът, розмаринът и чушката се режат наситно.
3
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 3В купа се сипват сьомговата пъстърва, лукът, розмаринът, чушката, яйцето, лимоновата кора, дижонската горчица, галетата, лютият пипер и сол на вкус.
4
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 4Разбърква се и се оформят 12 кюфтета, които се овалават в брашно.
5
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 5В тигана се загрява малко зехтин и кюфтетата се пържат до златисто от двете страни.
6
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 6За дресинга се разбиват оцетът, сиропът от нар, медът, горчицата и зехтинът.
7
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 7Картофите се нарязват и се сваряват в подсолена вода. Морковите и лукът се режат на малки кубчета. Запържват се в зехтина и се дърпат от огъня.
8
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 8Грахът се размразява и се бланшира в подсолена вода за 3-4 минути. Шокира се в ледено студена и се отцежда. В купа се смесват картофите, граха, морковите и лука.
9
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 9Овкусява се с дресинга за рибата, стрък мащерка и сол и на вкус. Кюфтета се сервират върху гарнитурата и се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2015
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2014
Веселина, можеш да замениш сьомговата пъстърва с филе от друга риба (по твой вкус) с фино месо.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2014
Може ли да се използва друга риба?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта