Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет

Поднесени с подходяща гарнитура те се превръщат във вкусно основно ястие, което си заслужава да опитате
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 сьомгова пъстърва (800 г)
кората от 1/2 лимон
70 г галета
1 малка глава лук
1 стрък розмарин
1/2 червена чушка
1 яйце
сол на вкус
1 щипка лют червен пипер
2 с. л. дижонска горчица
зехтин за пържене
брашно за овалване

за дресинга:
40 мл бял винен оцет
1 с. л. сироп от нар
3 с. л. мед
1 с. л. дижонска горчица
100 мл зехтин „Екстра върджин“

за гарнитурата:
300 г картофи
200 г замразен грах
200 г моркови
1 глава червен лук
1 стрък мащерка
2 с. л. зехтин
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет
Рибата се почиства и се обезкостява. Накълцва се с нож наситно.
2
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 2
Лукът, розмаринът и чушката се режат наситно.
3
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 3
В купа се сипват сьомговата пъстърва, лукът, розмаринът, чушката, яйцето, лимоновата кора, дижонската горчица, галетата, лютият пипер и сол на вкус.
4
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 4
Разбърква се и се оформят 12 кюфтета, които се овалават в брашно.
5
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 5
В тигана се загрява малко зехтин и кюфтетата се пържат до златисто от двете страни.
6
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 6
За дресинга се разбиват оцетът, сиропът от нар, медът, горчицата и зехтинът.
7
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 7
Картофите се нарязват и се сваряват в подсолена вода. Морковите и лукът се режат на малки кубчета. Запържват се в зехтина и се дърпат от огъня.
8
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 8
Грахът се размразява и се бланшира в подсолена вода за 3-4 минути. Шокира се в ледено студена и се отцежда. В купа се смесват картофите, граха, морковите и лука.
9
Рибени кюфтета с медено-горчичен винегрет 9
Овкусява се с дресинга за рибата, стрък мащерка и сол и на вкус. Кюфтета се сервират върху гарнитурата и се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2015
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2014
Веселина, можеш да замениш сьомговата пъстърва с филе от друга риба (по твой вкус) с фино месо.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2014
Може ли да се използва друга риба?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: