Ризото с праз

Дата: 02.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 мл зеленчуков бульон
1 лимон
2 с. л. зехтин
1/2 глава лук
2 малки стръка праз (бялата част)
2 скилидки чесън
3 стръка мащерка
250 г ориз „Арборио“
1/4 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с празЛукът, чесънът и празът се нарязват наситно. Зеленчуковият бульон се загрява. Кората на лимона се настъргва, а сокът се изстисква.
2
Ризото с праз 2В съд с дебело дъно се загрява зехтинът и в него на средна температура се запържват лукът и празът. След това се добавя и чесънът.
3
Ризото с праз 3Щом всичко се запържи, се слагат оризът и накъсаните листа мащерка. Разбърква се и се налива сокът от лимон, заедно с част от кората.
4
Ризото с праз 4Малко по малко се добавя зеленчуковият бульон, като постоянно се разбърква. Целта е оризът да се сготви алденте.
5
Ризото с праз 5Ризотото се овкусява със сол и черен пипер. Сипва се в чинии и се гарнира с кората от лимон и накълцан босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Много е вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта