Ризото с праз

Предложение от италианската кухня за всички, които постят
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 мл зеленчуков бульон
1 лимон
2 с. л. зехтин
1/2 глава лук
2 малки стръка праз (бялата част)
2 скилидки чесън
3 стръка мащерка
250 г ориз „Арборио“
1/4 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото с праз
Лукът, чесънът и празът се нарязват наситно. Зеленчуковият бульон се загрява. Кората на лимона се настъргва, а сокът се изстисква.
2
Ризото с праз 2
В съд с дебело дъно се загрява зехтинът и в него на средна температура се запържват лукът и празът. След това се добавя и чесънът.
3
Ризото с праз 3
Щом всичко се запържи, се слагат оризът и накъсаните листа мащерка. Разбърква се и се налива сокът от лимон, заедно с част от кората.
4
Ризото с праз 4
Малко по малко се добавя зеленчуковият бульон, като постоянно се разбърква. Целта е оризът да се сготви алденте.
5
Ризото с праз 5
Ризотото се овкусява със сол и черен пипер. Сипва се в чинии и се гарнира с кората от лимон и накълцан босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Много е вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: