Праз със сирене в гювече

По оригинална българска рецепта
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 18.12.2013
Праз със сирене в гювече
 
Необходими продукти:
6 стръка праз
300 г сирене
2 домата
4 с. л. олио
2 ч. л. червен пипер
сол, черен пипер и магданоз на вкус


Начин на приготвяне:
1
Празът се нарязва на колелца и се задушава в олиото с малко вода, захлупен под капак. Добавят се солта, черният и червеният пипер и доматите. Готви се, докато сместа се сгъсти.
2
Изсипва се в гювечето и се прибавя сиренето. Разбърква се и се залива със сместа от яйцата и киселото мляко. Запича се в умерено загряна фурна до златисто. Поднесете ястието топло и поръсено със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2014
Може да се използва от тези, които постят.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2014
Винаги когато се чудя какво да сготвя се сещам за гювечета-стават бързо и можеш да ползваш всичко което има в хладилника.И този вариант много ми хареса,станаха много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: