Пиле с къри и леща

Дата: 27.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г зелена леща
2 стръка праз
2 моркова
3 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
2 с. л. къри
6 с. л. зехтин
4 пилешки пържоли от бут с кожа
400 г пасирани домати от консерва
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с къри и лещаМорковите се обелват и се нарязват наситно. Празът се почиства под течаща вода, след това се наситнява. Чесънът и джинджифилът също се режат наситно и се запържват на умерен огън в 3 с. л. от зехтина, докато омекнат. Прибавят се морковите, след като и те се запържат, се сипва празът.
2
Пиле с къри и леща 2Когато зеленчуците омекнат, се подправят с 1 с. л. от кърито.
3
Пиле с къри и леща 3Всичко се запържва добре, слага се лещата и се наливат 600 мл вода. Сипват се и доматите, прибавят се и наситнените дръжки от магданоз. Оставя се на котлона, докато лещата омекне.
4
Пиле с къри и леща 4Пилешкото месо се подправя със сол, черен пипер и останалото къри. Пържи се в останалия зехтин до златисто от всички страни.
5
Пиле с къри и леща 5Към готовата леща се слагат сол и черен пипер на вкус, разбърква се, наливат се около 250 мл вода и се поставя месото. Задушават се до готовност на месото. Ястието се сервира с накълцаните листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2017
уникално вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
Получи се страхотно, благодаря за рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта