Тиквени изкушения


0
68828

Най-сигурният начин да разпознаем зрялата тиква е, като огледаме внимателно частта, върху която тя е лежала на почвата. Ако тя е кремава или жълта на цвят, няма никакви съмнения, че тиквата е зряла, но ако този цвят е зеленикаво-бял или зелен, не можете да се надявате на добри вкусови качества.

Тиквата има не само високи хранителни свойства, но и диетични качества, а използваемата й част заема до 85% от теглото. Съдържа 90% вода и има диуретично действие. Семената на тиквата също представляват интерес, тъй като са много богати на мазнини и белтъчини. Оранжевият цвят на тиквата се дължи на антиоксиданта бета-каротин, който в човешкото тяло се превръща в жизнено важния витамин А. Той от своя страна намалява риска от развиване на някои видове рак и предлага защита срещу болести на сърцето.

Консумира се печена или варена, от нея се приготвят рачел, тригуни и, разбира се, любимият на мнозина тиквеник.

Pinterest
Коментари (0)



Desislava Genova коментира рецептата Разядка от авокадо
Desislava Genova публикува рецептата Сладкиш Агнеса
Mariq Vassileva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Салата с моркови и авокадо
Дима Патранескова се регистрира в сайта.
Пенка Петрова се регистрира в сайта.
Krisi Erusalimova се регистрира в сайта.
Денислав коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта