Фидана Бончева

Потребител от 06.02.2014
Фидана Бончева
Име: Фидана Бончева
ТИТЛА: Чирак
51 точки
Разберете как да печелите повече значки >>
За мен:
Коментари
1
06.02.2014
панагюрския тутманик не се прави с мая и масло.рецептата ми е предадена от три поколения панагюрки;прабаба ми,баба ми и майка ми.аз самата съм го правила много пъти.тестото се замесва с хладка вода,сода бикарбонат,сол,щипка захар и лъжица оцет.после се разделя на 10 топки една от друга по-големи,най-малката се потапя в разтопена мас и се разпъва с ръце наръсва се сирене ,сипва се лъжица мас и се завива на топка,после втората пак така ,като по средата се слага готовата топка и се завива и така до последната част от тестото.после така получения вързоп се удря в масата10 пъти,слага се в тавата като с ръце се разпъва настрани докато я запълни,полива се с няколко лъжици мас и се пече около 30мин.на 180-200градуса
за 0 рецепти
Моите Рецепти:
0
Готвач на
седмицата:
0
Изпрати
съобщение:

149 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: