Милинки

Дата: 21.08.2015
Източник: Лилия Талева
ТИТЛА: Експериментатор
МилинкиМилинкиМилинкиМилинкиМилинки
 
Необходими продукти:
800 г тесто (2 пакета х 400 г)
сирене
олио
сол
жълтък
брашно
сусам
 

Начин на приготвяне:
1
Едното тесто се омесва с малко брашно и се разделя на големи топки. Оформянето става по-лесно, ако намазните ръцете си с олио.
2
Във всяко топче се слага по 1 ч. л. сирене и топчетата се подреждат в предварително намазана с олио тавичка. Оставят се да се втасат за около 1 час.

3
Същата процедура се повтаря и с второто тесто.
4
100 мл олио се разбъркват с 1 щипка сол и брашно, така че да се получи хомогенна смес, с която се залива вече втасалото тесто.
5
1 жълтък се разбърква с 1 пакетче сусам и сместа се разпределя върху заливката.
6
Милинките се пекат до готовност в загрята на 200-220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта