Постна ябълкова торта

Дата: 06.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
170 г орехи
100 г сушени ябълки
200 г фурми
1/2 ч. л. канела
1 щипка сол
за крема:
170 г сурова макадамия
170 г сурово кашу
90 г какаово масло
170 г мед
50 мл сок от лимон
1 шушулка ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Постна ябълкова торта Ябълките се накисват в топла вода за да омекнат. Орехите се слагат в блендер и се смилат. Костилките от фурмите се отстраняват.
2
Постна ябълкова торта  2Добавят се отцедените ябълки и фурмите, канелата и солта. Смила се много добре.
3
Постна ябълкова торта  3Получената смес се сипва във форма за печене с махащо се дъно и се заравнява.
4
Постна ябълкова торта  4Макадамията и кашуто се накисват във вода от вечерта. Ядките се отцеждат, сипват се в блендер и се смилат много добре.
5
Постна ябълкова торта  5Маслото се разтопява и се добавя към ядките заедно с меда, сока от лимон и семенцата от ванилията. Разбива се добре.
6
Постна ябълкова торта  6Готовата смес се изсипва върху блата. Охлажда се поне за 3 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта