Свиенички

Гост: Здравко Башев, механа "При воденицата"
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2005
Свиенички
 
Необходими продукти:
400 г шилешко месо
300 г ориз
125 г краве масло
1 глава лук
1 ч. ч. олио
6-7 клонки пресен джоджен
1 пакет готови точени кори
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свиенички
Лукът се нарязва наситно и се задушава в предварително загрятото масло. Месото се нарязва на малки парчета и се пържи в собствения му сос, след което се добавя към лука.
2
Свиенички 2
Когато лукът и месото се задушат добре, се прибавя оризът. Подправя се с черен пипер и джоджен, посолява се и се наливат 3 ч. ч. гореща вода. След като оризът набъбне, плънката се оттегля от огъня.
3
Свиенички 3
Точените кори се разстилат и се нарязват на ленти с дължина около 20 см и ширина 5-6 см. Върху всяка лента се поставя от плънката и се завива като вързопче.
4
Свиенички 4
Готовите свиенички се пържат в масло от двете страни, докато се зачервят. Поднасят се с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: