Тарта от карфиол

Дата: 04.11.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г маргарин
1 ч. л. сушен копър
1 ч. ч. замразен грах (150 г)
2 моркова
3 яйца
100 г кашкавал
200-300 г карфиол
250 мл прясно мляко
1 щипка риган
1 щипка мащерка
2-3 с. л. прясно мляко
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. сушен риган
 

Начин на приготвяне:
1
Тарта от карфиолБрашното се пресява и се смесва с мащерката, ригана и маргарина, след което постепенно се налива прясното мляко. Намачква се, докато се образуват трохи.
2
Тарта от карфиол 2Оформя се тестена топка и се оставя да отпочине в хладилник 30 минути, покрита.
3
Тарта от карфиол 3Морковите се нарязват на кубчета и се сваряват заедно с граха. След това се отцеждат от водата и се поставят в купа. Розичките карфиол се почистват добре и се бланшират за 2-3 минути в кипяща вода. Отцеждат се и се добавят в купата. Разбърква се.
4
Тарта от карфиол 4Тестото се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма, малко по-широка от тавата за печене. След това се поставя в тавата, като се покриват и стените.
5
Тарта от карфиол 5Смесените моркови, грах и карфиол се разпределят в тавата. Яйцата се разбиват с прясното мляко, поръсват се с копър и риган и се разбъркват добре.
6
Тарта от карфиол 6Зеленчуците се поръсват с настърган кашкавал и се заливат с яйчената смес. Ястието се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта