Тарта от карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г маргарин
1 1/2 ч. ч. брашно
2-3 с. л. прясно мляко
1 щипка мащерка
1 щипка риган
250 мл прясно мляко
200-300 г карфиол
100 г кашкавал
3 яйца
2 моркова
1 ч. ч. замразен грах (150 г)
1 ч. л. сушен копър
1/2 ч. л. сушен риган


Начин на приготвяне:
1
Тарта от карфиол
Брашното се пресява и се смесва с мащерката, ригана и маргарина, след което постепенно се налива прясното мляко. Намачква се, докато се образуват трохи.
2
Тарта от карфиол 2
Оформя се тестена топка и се оставя да отпочине в хладилник 30 минути, покрита.
3
Тарта от карфиол 3
Морковите се нарязват на кубчета и се сваряват заедно с граха. След това се отцеждат от водата и се поставят в купа. Розичките карфиол се почистват добре и се бланшират за 2-3 минути в кипяща вода. Отцеждат се и се добавят в купата. Разбърква се.
4
Тарта от карфиол 4
Тестото се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма, малко по-широка от тавата за печене. След това се поставя в тавата, като се покриват и стените.
5
Тарта от карфиол 5
Смесените моркови, грах и карфиол се разпределят в тавата. Яйцата се разбиват с прясното мляко, поръсват се с копър и риган и се разбъркват добре.
6
Тарта от карфиол 6
Зеленчуците се поръсват с настърган кашкавал и се заливат с яйчената смес. Ястието се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: