Лазаня с дробчета и наденица

Дата: 27.09.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет пресни кори за лазаня (500 г)
300 мл прясно мляко
2 клонки пресен розмарин
листата от 2 клонки прясна салвия
4-5 с. л. олио
50 мл бяло вино
1 глава лук
4 скилидки чесън
1-1,2 кг домати
500 г тънка наденица
750 г пилешки дробчета
150-200 г кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня с дробчета и наденицаКорите за лазаня се бланшират за кратко във вряла вода, в която има малко сол и олио. Изваждат се и се охлаждат в леденостудена вода, след което се нареждат върху суха кърпа.
2
Лазаня с дробчета и наденица 2Наденицата се нарязва на еднакви парчета и се запържва от всички страни в предварително загрято олио. След като се извади, в същата мазнина се налива зехтинът, посолява се и се изсипва нарязаният наситно лук. Добавя се наситненият чесън и се пържи 1-2 минути.
3
Лазаня с дробчета и наденица 3Дробчетата се нарязват наситно в кухненски робот и се прибавят към запържения лук. Щом побелеят, се заливат с бяло вино. Оставят се на силен огън, докато се изпари течността.
4
Лазаня с дробчета и наденица 4Наденицата се нарязва на колелца и се добавя към дробчетата. След 1-2 минути се наливат пюрираните домати, посолява се и се оставя да къкри 20 минути под капак. След това се подправя с наситнените розмарин и салвия.
5
Лазаня с дробчета и наденица 5Прясното мляко се налива в тенджерка, добавя се настърганият кашкавал и се загрява на котлон, докато се разтопи кашкавалът.
6
Лазаня с дробчета и наденица 6В намазнена правоъгълна тава се нарежда пласт от кори лазаня, отгоре се разпределя 1/3 от соса, отново се редят кори лазаня, покриват се с втората трета от соса, която също се покрива с кори лазаня.
7
Лазаня с дробчета и наденица 7Последният пласт кори се залива с останалата част от соса от дробчета и кашкавален сос. Лазанята се пече 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се извади, отпочива 10-15 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта