Пица с червен боб и бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 кубче мая
200-300 мл хладка вода
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
1/2 кофичка кисело мляко
4 с. л. олио
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. риган
400 г кашкавал

за соса:
1/2 буркан стерилизирани домати
200 г червен стерилизиран фасул
2 скилидки чесън
1-2 щипки кимион
1/2 глава лук
1 зелена чушка
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пица с червен боб и бекон
Маята се натрошава, поръсва се със захар и се размива с хладка вода. Добавя се щипка сол и се оставя да шупне за 10-15 минути.
2
Пица с червен боб и бекон 2
Към брашното се добавят олио, сол, чесън и риган. Наливат се маята и киселото мляко, бърка се 1-2 минути и се налива водата. Омесва се пухкаво тесто, покрива се и се оставя да втаса за около 30 минути.
3
Пица с червен боб и бекон 3
Стерилизираните домати, нарязаните чушка, лук и чесън се смесват, поръсват се със сол и захар и се пюрират. Сосът се налива в тенджера, подправя се с кимион и ври 10 минути.
4
Пица с червен боб и бекон 4
Тестото се разстила в намазнена тава (диаметър 30 см). Отгоре се нанася охладеният доматен сос, като краищата на тестото не се покриват. Нарежда се нарязаният на ивици бекон, слагат се фасулът и настърганият кашкавал.
5
Пица с червен боб и бекон 5
Пицата се поставя в предварително загрята на 220-250 градуса фурна и се пече около 10 минути. След това се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2016
Тестото се получи великолепно. За пръв път правя такова и очаквах да бухне. При втасването не се наду, но като се изпече стана изключително пухкаво. Като вегетарианец се лиших от бекона, а кафявия замених с бланширан зелен френски боб. Добавих и малко моцарела.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: