Фарфали с маслини и песто от печени чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 пакет фарфали
100 г зелени и черни обезкостени маслини
180-200 мл зехтин
50 г печени орехови ядки
6 червени чушки
2 скилидки чесън
10 стръка магданоз
1 ч. л. босилек
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Фарфали с маслини и песто от печени чушки
Пастата се сварява в подсолена вода. Маслините се нарязват на колелца.
2
Фарфали с маслини и песто от печени чушки 2
Чушките, чесънът и ореховите ядки се слагат в пасатор, налива се зехтинът, подправя се с босилек и сол, добавят се стръковете магданоз и се пасира, докато се получи еднородна смес.
3
Фарфали с маслини и песто от печени чушки 3
Горещата паста се полива с пестото, поръсва се с нарязаните наситно маслини и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: